Actua  Logo
Software transforming the Energy sector

ReferencerVis alle Skjul alle

Forebyggende vedligehold

Actua har udviklet centrale dele af Vattenfalls Wind Power Data Center system til overvågning, kontrol og dataopsamling fra en stor og varieret vindmølleportefølje, mere end 500 vindmøller fordelt på 50 sites.

Actua har bidraget med værktøjer, der har skabt overblik over vores heterogene datakilder og givet Vattenfall muligheder for analyse og automatisk processering af måledata.

Vattenfall er således flyttet fra korrigerende vedligehold af vindmøllerne mod forebyggende vedligehold. Desuden giver systemet grundlag for visuelle realtids-beslutningsprocesser.

Lars Eeg Højholt.
Leder for teknisk IT og SCADA-applikationer
Vattenfall Wind Power


Værktøj til ad hoc analyser

DONG Energy råder over state of the art databasesystemer til monitorering og analyse af eldistributionsnettet. Vi udførte sidst i 2009 et mindre projekt med Actua, hvor fokus var på muligheder for forbedret adgang til ad hoc analyser.

Actua satte sig hurtigt ind i vores state estimation system og hvordan dette er modelleret i vores databasesystemer. Indenfor få uger fik Actua effektivt anvist os hvordan Tableau kunne give os mulighed for fleksible ad hoc analyser og dermed effektivisere vores tilgang til det forretningsmæssige beslutningsgrundlag.

Vi var godt tilfredse med at Actua også var kompetent til at anvise os forbedringer i databasen.

Net Strategi ser frem til yderligere samarbejde.

Lars Bai Jensen.
Afdelingsleder Net Strategi
DONG Energy Sales & Distribution


Driftsoptimering af kraftværk

Actua satte sig hurtigt ind i Vattenfalls heterogene IT-miljøer, som vi bruger til driftsoptimering af vores kraftværk.

Actua forstår at sætte lige præcis den udviklingsindsats ind der giver maksimalt forretningsmæssigt afkast.
På kort tid forstærkede Actua vores servermiljø og forbedrede vores database performance.

Actua reducerede også memory forbrug netop nok til at nye rapporteringsfunktioner blev mulige.

Actua har efterfølgende bistået Vattenfall i at gøre interaktive P-Q(*) diagrammer mulige. Dette bidrager til yderligere optimeringsmuligheder for Vattenfalls kraftværk.

Jeg vil gerne anbefale Actua til virksomheder, der har behov for at optimere og integrere (komplicerede) heterogene systemmiljøer.

Jeppe Grue
Senior Specialist – Process Calculations
Vattenfall Heat


(*) P-Q diagram: viser trade-off mellem varme- og elproduktion, så kraftværk kan drives optimalt


Distribueret Kommunikation for SYSLAB

Risø og Actua samarbejdede om at udvikle en kontrol- og kommunikationsplatform, for det intelligent distribuerende energisystemsanlæg, SYSLAB.

Vi valgte Actua på grund af deres tekniske kompetencer, fokus på vedvarinde energi, og deres forbindelse til det datalogiske institut ved Aarhus Universitet.

I løbet af den første måned leverede Actua kørende kode to gange. Det var umiddelbar værdi for Risø.

Actuas arbejdsstilgang har gjort muligt for os at følge udviklingen, reflektere over nye funktioner og prioritere opgaverne som projektet udviklede sig.

Vi har været yderst tilfredse med Actua’s præstationer.

Henrik Bindner
Senior Scientist, Risø – DTU


Implementation af sikkerhedsbibliotek til e-tinglysning

Actuas arbejdsmetode samt høje kompetenceniveau på sikkerhed og .NET har gjort os i stand til at udvide vores forretning til at omfatte .NET-platformen på under 2 måneder.

Med et dagligt femminutters scrum møde kunne vi pragmatisk og hurtigt træffe beslutninger, når uafklarede detaljer blev en hindring. Actuas metode gjorde at vi kunne følge fremdriften i projektet dag for dag, og at vi fik den ønskede kvalitet inden for tid og budget.

Morten Storm Petersen
CEO, SignaturGruppen


Måleraflæsning og alarmer via GPRS

Actua udviklede et web­system til monitorering af målere og håndtering af måleralarmer.

Den iterative udviklingsmodel med løbende evaluering af kørende software gav os et system, der kunne demonstreres og sælges efter to sprints (én måned). Efter tredje sprint blev systemet sat i drift.

Vi har nu en platform vi selv kan udvikle videre på og vi kan trække på Actua for sparring.

Steen Schelle Jensen
Head of Product Management, Kamstrup


Optimering af routning og aflæsning i proprietær-netværk

Helge implementerede optimeringer på netværk og kommunikation på et avanceret teoretisk niveau. Optimeringerne gjorde Kamstrup i stand til at udvide sine installations-størrelser samtidigt med at installations og vedligeholdelses-udgifterne kunne reduceres.

Samarbejdet omkring den tekniske løsning forløb fleksibelt og gav værdi efter den første aflevering. Efterfølgende brug viste funktionalitet der løbende blev implementeret for at lette vedligeholdelse og øge performance.

Morten Winther
Engineering Manager, Kamstrup


Dansk Mink Papir A/S: RFID dataindsamling

Softwareingeniøren fra Actua var lige hvad vi manglede for at komme godt igang med software arkitekturen til det RFID dataindsamlings-projekt vi var igang med.

Deres softwareingeniør var rigtig dygtig og havde masser af erfaring indenfor industrielle anvendelsesmetoder og hardware interfacing. Det var lige præcis den form for konsulenthjælp vi havde brug for til at lykkedes vores projekt. Jeg kan roligt anbefale Actua til andre i samme situation.

Olav Gullaksen
Afdelingsleder, Dansk Mink Papir A/S, Aarhus Office (RFID labs)